21 aprilie 2014

Forma corpului tau

Buna dragele mele! Astazi m-am gaandit sa fac un blog post putin diferit pentru ca vroiam sa postez cateva lucruri legate de fashion, dar inainte de asta m-am gandit ca ar fi bine sa o incepem cu inceputul si anume forma pe care o are corpul nostru.
Multe fete (printre care si eu, uneori), fac greseala de a pune volum exact acolo unde nu trebuie pe corpul lor si de aceea arata disproportionate.
Exista patru categorii de forme ca sa le spunem asa, desi este clar ca fiecare dintre noi este diferita dar este bine sa ne gasi o zona in care ne incadram ca sa ne putem orienta mai usor.
575729_10151944416812907_1210883159_n
Prima forma este cea de “mar”. Aceasta este o forma de jumatate de clepsidra daca vreti. Partea de sus a corpului este mai lata decat pertea de jos (adica umerii sunt mai lati decat soldurile) ceea ce inseamna ca trebuie sa adaugam volum in de la talie in jos ca sa echilibram situatia. Am vazut ca soecialistii recomanda, in general, sa nu se incarce partea de sus prea mult (dica nu puneti mult volum sau texturi) in partea de sus a corpului  fiindca nu faceti decat sa mariti zona respectiva.
O alt forma este cea “dreptunghi” sau dreptunghiulara (unii ii mai spun si cilindru). Problema acestei forme nu este disproportia dintre umeri si solduri (care aproape ca nu exista), ci faptul ca talia nu este accentuata, nu e de viespe cum ar zice unii. Talia este groassa aproape la fel de groasa ca umerii si soldurile. In acest caz este bine sa se recurga la modele geometrice care sa dea impresia ca talia este mult mai subtire. O alta varianta, posibila numai in cazul in care greutatea o permite este sa adaugam volum atat in partea de sus cat si in cea de jos a corpului. Atentie insa ca am vazut eu niste tentative pe  la noi de m-am speriat.
A treia forma si extrem de raspandita este cea de“para”. In acest caz soldurile sunt mult mai late decat in cazul umerilor. Trebuie sa faceti acelasi lucru ca la mar numai ca in oglinda :) adica adaugati volum in partea de sus si lasati soldurile cat mai simple.
Ultima categorie/forma este cea de “clepsidra”. Asta este considerata forma perfecta si cam aici trebuie sa tinda toata lumea. Aici umerii au aceeasi latime cu soldurile dar spre deosebire de dreptunghi, talia este bine definita (de viespt), se vede i diferenta clara de grosime intre umeri, solduri si talie. Aici nu trebuie adaugat exces de olum doar in una din parti (adica doar pe umeri sau doar pe solduri) daca adaugati volum aveti grija sas fie in mod egal in ambele parti.
Cam atat cu formele corpului. Nu uitati insa ca acestea sunt doar lucruri strict orientative. Nu o sa existe nimeni pe lumea asta care sa aiba numai forma de mar sau numai de clepsidra. Trebuie sa invatam sa ne orientam printre lucruri si sa ne acceptam corpul asa cum este. Restul sunt doar trucuri :)
Voi in ce categorie va incadrati mai mult?
Hugs for all
Nicoleta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu