22 ianuarie 2016

Formele fetei - O noua serie pe YouTube si idei noi

Buna dragele mele, astazi am publicat un nou clip pe canalul meu principal de YouTube (aveti link aici) si cu clipul de astazi incep o noua serie prin care vreau sa aduc lectii de makeup pentru toate fetele care abia incep sa se machieze sau pentru cele care au nevoie de mai multe detaliipentru a obtine un machiaj perfect.

In episodul de astazi, vorbim despre ceva de baza si anume despre formele fetelor, deoarece inainte de a ne machia trebuie sa stim ce forma are fata noastra ca sa stim cum aplicam machiajul astfel incat sa arate bine. O sa va las si clipul de astazi daca va este mai usor a va ghidati si va voi lasa mai jos cateva poze ale unor celebritati ca sa va puteti ghida mai usor.


Inainte de a incepe sa identificam formele fetei, esteticienii si makeup artistii au tendinta de a imparti suprafata fetei in trei segmente. Primul segment este de la nivelul liniei parului pana deasupra sprancenelor, al doilea segment de la sprancene si pana sub nas, iar al treilea segment, de deasupra buzei superioare, pana in varful barbiei. Asta ajuta foarte mult la identificarea formelor fetei cat si in machiaj.
                                          

Fata Ovala – practic fata are forma unui oval, are fruntea rotunjita si barbia putin ascutita.Partea din exterioara este alungita. De regula este forma cu care se lucreaza cel mai usor deoarece proportiile sunt acelasi.







Fata Rotunda – este ca si cum am lua o fata ovala si am lati-o la mijloc. Segmentul din mijloc este mai inalt decat celelalte doua, adica este mai plinuta la nivelul obrajilor iar pometii nu sunt bine definiti.





Fata Alungita – este practic un oval mult mai alungit, Fruntea este putin mai sus iar barbia putin mai jos, iar obrajii nu sunt proeminenti deoarece exista o linie de sus pana jos.




Fata Patrata – spere deosebire de ovala este mai lata la nivelul barbie si la nivelul fruntii. Are forme mai ascutite cu linii drepte.




Fata Dreptunghiulara – seamana foarte mult cu fata patrata doar ca are segmentul din mijloc mai alungit ca si in cazul fetei alungite.


Fata Inima – la nivelul frunti exista un V al parului care face fruntea sa aiba doua arcuiri ca in cazul unei inimi. De asemenea, barbia este ascutita.



Fata Triunghiulara – fruntea este mai mica si mai ingusta deat barbia care este lata.


Triunghiul Inversat – este practic fata triunghiulata pusa invers. Adica fruntea este mai lata, ca la o fata patrata, iar barbia este ascutita ca in cazul unei fete in forma de inima.


 Fata Diamant – fruntea si barbia sunt aproximativ egale, segmentul din mijloc este mai proeminent si mai lat.

 

Daca simtiti ca nu va incadrati intr-o anumita forma, nu este nici o problema, va puteti impati fata in cele trei segmente despre care am vorbit mai sus si lucrati cu trasaturile segmentului respectiv. 

Sper sa va placa si sa va ajute. As vrea sa-mi lasati comentariiprin care sa imi spuneti ce anume ati vrea voi sa vedeti in ultimele episoade si cat de des ati vrea sa vedeti aceste clipuri.

Va pup si sa aveti o zi minunata
XOXO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu