21 mai 2014

Haideti sa fim Happy - explicatie si impresii

Buna dragele mele,
Dupa cum stiti acum mai bine de o saptamana am dat drumul la un proiect pe care l-am numit "Haideti sa fim Happy". In cadrul acestui mic proiect v-am rugat sa faceti la finalul fiecarei zile o lista cu trei lucruri peentru care sunteti fericite in ziua respectiva, sau trei lucruri care v-au facut fericite in ziua respectiva, si cini lucruri din ziua respectiva pentru care ii multumiti Lui Dumnezeu, sau zUniversului sau cuo/in ce credeti voi.


Ce am intentionat cu acest proiect?
In primul rand sa va zic cum mi-a venit ideea. In ziua in care m-am decis sa va provoc sa faceti aceasta lista am auzit mai multe persoane decat de obicei spunand chestii de genul "viata mea e un dezastru", "nu valorez nimic", "nu sunt fericit/a", "nu am nimic de care sa ma bucur". Si fiindca ma simteam bombardata din toate partile de chestiile astea m-am inchis in camera mea si mi-am pus "The Secret", asa ca o cura de "detoxifiere" (bine ca pana la urma am aormit dar nu asta conteaza :D )
Trebuie sa stiti ca de cativa ani sunt incantata si studiez fregvent cartile gen self-help si de autodezvoltare sau cum vreti sa le ziceti. Acest exercitiu l-am auzit si citit in mai multe din ele, nu l-am inventat eu ca nu m-a dus mintea pana acolo. Este facut de psihologi si oameni specializati in dezvoltarea personala.
Can m-am trezit m-am gandit sa va provoc sa faceti acest exercitiu ca sa vedem daca reusiti sa gasiti cinic lucruri pentru care sa multumiti.

De ce?
Suntem atat de concentrati pe chestiile materiale, pe ce vrem, pe faptul ca nu avem si nu avem si ca o sa fim fericiti cand o sa avem mai multi bani, o familie, o casa, o bla bla bla! Ati inteles voi si fac pariu ca mare parte din voi (inclusiv eu) se regaseste in treaba asta.
Ar, uitam de micile chestii importante care in mod real ne tin la suprafata, avem mai mult sau mai putin o familie, asa cume , buna sau rea dar exista. Uitam ca avem o sanatate. Uitam ca avem lucruri simple fara de care viata noastra nu ar putea exista, gen mancare, apa, un loc confortabil in care locuim (nu vreau sa o dau in patetism dar in ulele parti dinlumea asta oamenii seomoara pentru apa). 
Uitam de cele mai simple chestii care stau la baza existentei noastre si de la care porneste in mod real fericirea. 

Legea compensatiei
Legea compensatiei spune ca cu cat afisezi mai multa recunostinta fata de ce ai cu atat unversul iti va da mai mult. Assa ca daca incepi sa realizezi cat de importante sunt unele lucruri din viata ta si sa fi recunoscator pentru ele, universul te va rasplatii inzecit.

...probabil am sa fac si un clip pe tema asta (sa-mi spuneti daca vreti), fiindca vroiam sa va mai scriu cateva chestii dar imi vin atat de multe idei in cap incat le uit si mai repede decat vin....

Ideea generala este ca in fiecare zi, indiferent cat de rea sasu de urata este (si credeti-ma am avut niste zile urate in ultima perioada!), esista un lucru acolo, micut, micut cat o firmitur de paine care sa fie bun si luminos, Este foarte important sa ne dam seama de acest lucru si sa intelegem ca viata noastra nu-i asa de rea cum ne place noua sa o credem.

Vreau sa stiu daca ati facut acest exercitiu, cum vi s-a parut, ce simtiti acum si daca aveti de gand sa-l continuati. Imi puteti lasa impresiile voastre aici sua pe grupul nostru "Haideti sa fim Happy!". De asremenea daca vreti sa invitati si alti prieteni sa faca acest exercitiu, nu va sfiiti, haideti sa raspandim fericirea! Haideti sa cream un val de optimism!!

Va pup si va multumesc din suflet ca ait participat!!!

Nicoleta

P.S. Scopul meu este sa incerc sa va aduc un zambet pe fata, sa va luminez putin ziua si sa va fac un picut mai fericiti. Daca macar o singura persoana se simte mai bine dupa ce-mi vede un clip sau citeste unarticol, eu sunt mega mega fericita!!! <3

8 comentarii:

  1. A fost o idee minunata♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur din suflet ca ti-a placut si ca ai participat! Te pup si te iubesc!!!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Ma bucur mult de tot!!! Sper sa continuati! <3

      Ștergere
  3. la mine au inceput sa se vada efectele..chiar daca nu le -am scris..in fiecare seara inainte sa dorm imi spuneam in gand pentru ce sunt recunoscatoare in ziua aceea...incerc pe cat posibil sa ma bucur de fiecare lucru marunt...ca in copilarie:)
    Multumesc muuult de tot pt aceasta idee!!!!
    te puup >:D<

    P.S. Ce carti ai citit? imi poti spune cateva titluri? ca si pe mine ma pasioneaza "dezvoltarea personala"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur foarte mult sa vd ca ti-a placut acest exercitiu :D Nu este neaparat nevoie sa faci fizic o lista ci sa te pui instarea aia de multumire si sa transmiti energia aia in timp ce te gandesti la lucrurile pentru care esti recunoscatoare.
      In ce priveste cartile ma omori....nu-mi pot amitii niciodata titlurile cartilor, daaarr.... iti pot lasa pagina mea de goodreads ca le am trecute acolo si oricum e bine sa intri fiindca poti primi tot felul de recomanari interesante de acolo :)
      https://www.goodreads.com/user/show/10145085-nicoleta

      Ștergere
  4. aaaa si am uitat;)) mie mi-ar place sa faci video pe tema asta..si chiar si alte articole:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa fac, dar mi-e oarecum asa....ca nu stiu cum o sa reactioneze lumea la ele. Nu vreau sa vina unele fete cu impresii de genul ca am de gand sa le zic ce sa faca sau ca ma consider perfecta, pe yt se pot intalni astfel de specimene :P

      Ștergere